29 Mayıs 2013 Çarşamba

Sbs Sistemindeki Önemli Değişiklik

Seviye Belirleme Sınavı (SBS), 8 Haziran Cumartesi günü yapılıyor. Ortaokuldan mezun olacak 1 milyonu aşkın öğrenci, daha iyi bir liseye gidebilmek için sınavda ter dökecek.

Öğrencinin bireysel başarı puanının yeri büyük

Eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe giren sistem değişikliği ile artık okulun değil, öğrencinin bireysel başarı puanı esas alınacak. Ancak ders başarısının öne çıktığı bu sistemden çoğu veli ve öğrencinin haberi yok. 6 ve 7. sınıflarda sistemden haberi olmadığı için derslerine yeterince ilgi göstermeyen birçok öğrenci bulunduğunu ifade eden uzmanlar, bu öğrencilerin puanının diğerlerine göre daha düşük geleceğini vurguluyor. Uzmanlar,"Öğrenci bütün soruları doğru cevaplasa bile, düşük ders notları sebebiyle 700 tam puan alamayabilir." uyarısı yapıyor. Elbette ki bu sınavda ciddi bir getiridir ancak bu olmadan olmaz diyede bir şey yok. Yani panik yapmayın ama derslerinize de biraz önem verin.

Zaman'ın haberine göre, yeni SBS sistemi ilk kez bu yıl sınava girecek 8. sınıf öğrencilerini etkileyecek. Buna göre, öğrencinin SBS'den tam puan alabilmesi için bireysel başarı puanının da iyi olması gerekiyor. Birçok öğrenci böyle bir uygulamadan haberdar olmadan birinci dönem notlarını aldı. Bazı öğrenciler ise uygulamayı bu yıl öğrendi. Anafen Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Recep Uysal, "Öğrenci SBS'de tüm soruları doğru cevaplayarak 700 tam puan alsa bile uygulama yüzünden sıralamada yer alması gereken yerde olamama tehlikesiyle karşı karşıya." diyor. Şu an var olan puanlama sisteminde öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf notları toplanacak ve sınavdan alacağı puana eklenecek. Uysal'a göre bu durum, okul birincileri ve adil not veren okulların öğrencilerini mağdur edecek. Çünkü notların biraz daha zor verildiği okulların öğrencileri, birinci bile olsa üst sıralara çıkma şansını yitirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arkadaşlar yorumlarınız yönetici tarafından denetlendikten sonra paylaşılacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Yayınlanan yorumlar sayfanın en alt kısmında görüntülenmektedir.