8 Haziran 2013 Cumartesi

MEB'den SBS ve PYBS İçin Gezi Parkı Uyarısı...

Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise 900 bine yakın öğrencinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, SBS, pazar günü de PYBS'nin yapılacağı hatırlatılarak, "Gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise 900 bine yakın öğrencinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılacağı hatırlatıldı.
http://tr.sopsy.com

Öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli günleri huzur ve sükunet içinde geçirebilmeleri için gerekli bütün tedbirlerin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından alındığı belirtilen açıklamada, "Ancak ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum açısından bazı hususların kamuoyuna tekrar hatırlatılması ihtiyacı hissedilmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesidir. Bu çerçevede gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir. Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, özellikle sınav günü ve saatinde genel hayatın olumsuz şekilde etkilenmemesi, trafik aksamalarının yaşanmaması, okul çevrelerinde sınavın huzurunu ve öğrencilerin motivasyonlarını bozacak davranışlardan kaçınılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi bir vatandaşlık ödevidir. Ayrıca öğrencilerin girecekleri sınavlara yeterli ölçüde dinlenerek zinde bir şekilde hazırlanabilmeleri için cuma ve cumartesi gecelerinde de aynı duyarlılığın gösterilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. İHA
www.kaspersky.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arkadaşlar yorumlarınız yönetici tarafından denetlendikten sonra paylaşılacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Yayınlanan yorumlar sayfanın en alt kısmında görüntülenmektedir.