19 Nisan 2013 Cuma

PYBS Nisan Bursları Yattı...

Pek çok okuldaki öğrenci arkadaşlarımız burslarını aldıklarını ifade ediyorlar eğer siz hala almadıysanız hesaplarınızı veya paranızı okul müdürlüğünden alıyorsanız orayı kontrol edin. Eğer almadıysanız hala paranız bir yerlerde bekliyor demektir

Bu arada PYBS burs paraları yıl içerisinde Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının başlarında yatırılmaktadır.

18 Nisan 2013 Perşembe

PYBS Taban Puan 2013

PYBS'de geçen senelerde diğer kontenjanı 450.000 puan ile kapatmıştır.

Öğretmen çocukları ve özel kontenjanlar için ise 400.000 'lere kadar inmiştir.
Ama kesin bir kontenjan sayısı olmadığı için taban puan değişebilir.Peki 450.000 yapmak için kaç net gerekir,400.000 yapmak için kaç net gerekir bunları merak ediyorsanız sitemizdeki puan hesapla bölümünden kendi bilginize göre hangi dersten kaç net yaparak bu puanlara ulaşabileceğinizi hesaplayabilirsiniz...


www.topshop.com.tr

7 Nisan 2013 Pazar

Milli Eğitim Bakanlığı PYBS Başvuruları İçin Ek Süre Tanıdı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na (PYBS) başvuru için 2-5 Nisan arasını ek başvuru süresi olarak belirledi.

MEB'den yapılan yazılı açıklamada, merkezi sistem sınavları kapsamında düzenlenen PYBS başvuru süresinin 11 Mart'ta başladığı ve 22 Mart'ta sona erdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, öğrenci velilerinin ve okul yöneticilerinin talepleri üzerine yapılan incelemeyle, zamanında kayıt veya onay işlemlerini tamamlayamayan okul yönetimlerinin tespit edildiği bildirildi.

Başvuru işlemleri zamanında gerçekleştirilemeyen öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları amacıyla 2-5 Nisan arasında, mesai bitimine kadar ek başvuru süresi verildiği kaydedildi.