14 Haziran 2013 Cuma

2013 PYBS SBS Sonuçları

Evet sonunda sınavı yaptık iyi de geçse kötüde geçse üzerimizdeki sınav baskısı gitti. Artık sonuçları bekleme zamanı geldi yıl boyunca ektiğimizi biçme zamanımız geldi... Eğer gerçekten emek verdiyseniz çalıştıysanız çabanızın karşılığını muhakkak alırsınız...

Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?
5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların PYBS sonuçları 16 Temmuz 2013 tarihinde ilan edilecektir. İlan edildiğinde http://pybs-dpy.blogspot.com üzerinden size bilgi vereceğiz.

SBS sonuçları ise 12 Temmuz 2013 tarihinde ilan edilecektir. İlan edildiğinde http://pybs-dpy.blogspot.com üzerinden size bilgi vereceğiz.

Sitemizi takip ederek sadece sınav sonucuyla ilgili değil sınavdan sonraki süreç hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz ve aklınıza takılan pek çok şeyi öğrenebilirsiniz. Bir sorunuz olduğunda yorum kısmına bunu yazabilirsiniz yorumunuzu site yöneticisi en fazla bir gün içerisinde okuyup cevaplandıracaktır. Bu yüzden sitemizi sürekli takip etmenizi öneririz sitemizi anasayfanız yapabilir yada yer imlerinize ekleyebilirsiz ki bir daha ki sefer daha kolay ulaşabilesiniz...

13 Haziran 2013 Perşembe

Twitter Hesabımız Açıldı...

Twitter hesabımız üzerinden de artık bizi ve sınav hakkındaki güncel bilgileri takip edebilirsiniz arkadaşlar...
twitter adresimiz :  https://twitter.com/PYBS1 tıklayın ve takip edin tweetleyin...

11 Haziran 2013 Salı

SBS Kalkınca Ne Olacak?

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, bu yıl SBS’nin son kez yapılacağını açıkladı. Ancak, yerine nasıl bir sistem getirileceğine yönelik henüz tam anlamıyla bir açıklama yapılmadı. Bu yıl ilköğretim 6 ve 7’nci sınıfta eğitim gören öğrenciler gelecek yıl nasıl bir sistemle liseye geçiş yapacaklarını bilmiyorlar.

Bakan Nabi Avcı, gelecek yılla ilgili olarak “SBS seneye tek sınava ve dershane ağırlıklı olmayacak” diyerek ipuçları verdi. Avcı, TBMM’de bu konuya yönelik soruları yanıtlarken, müfredatta olan sınavlardan alınan notları da hesaba katan bir düzen kurmaya çalıştıklarını belirtti.
http://tr.sopsy.com

10 Haziran 2013 Pazartesi

9 Haziran 2013 Pazar

9 Haziran 2013 PYBS Soru ve Cevapları Yayınlandı (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı)

9 Haziran 2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Soru Kitapçıkları YAYINLANDI!!!
Arkadaşlar netlerinizi aşağıdan yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz ve sitemiz üzerinden puan hesaplamanızı yapabilirsiniz.
Puan hesaplamak için TIKLAYIN.
(Üzerine tıklayarak indirebilirsiniz.)
5.Sınıf A Kitapçığı
5.Sınıf B Kitapçığı
5.Sınıf Görme Engelliler
6.Sınıf A Kitapçığı
6.Sınıf B Kitapçığı
6.Sınıf Görme Engelliler
7.Sınıf A Kitapçığı
7.Sınıf B Kitapçığı
7.Sınıf Görme Engelliler
9-10-11.Sınıf A Kitapçığı
9-10-11.Sınıf B Kitapçığı
9-10-11.Sınıf Görme Engelliler

www.kaspersky.com.tr

9 haziran 2013 PYBS soruları cevapları

pybs-dpy.blogspot.com size Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavında başarılar diler...

9 haziran 5, 6, 7, 9, 10,11. sınıflar Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları ne zaman açıklanacağını merak ediyormusunuz?

Dün gerçekleştirilen SBS'nin ardından bugün yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sorularının, sınavdan hemen sonra açıklanması bekleniyor.

9 Haziran 5, 6, 7, 9, 10,11. sınıflar Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sorularır yayınlanır yayınlanmaz pybs-dpy.blogspot.com'dan ulaşabileceksiniz.
www.kaspersky.com.tr

09 Haziran 2013 Pazar günü 864.931 öğrencinin katılacağı 5, 6, 7, 9, 10,11. sınıflar Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS); 839'u yurtiçi, 2'si yurtdışı olmak üzere toplam 841 sınav merkezi ile 3.328 adet sınav binasında Türkiye saatiyle 10.00'da aynı anda başlatılacaktır.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflar için müfredat programlarına uygun olarak, Türkçe/ Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım, Matematik, Fen ve Teknoloji/ Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler/ Sosyal Bilimler alanlarından test uygulanacaktır. Tüm sınıflara toplam 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecektir.

Sınavda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin engel durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan 352 öğrenci sınava girecek olup, bu sayı içerisinden 16 öğrencimiz de evde veya hastanede gözetmenler kontrolünde sınava alınacaktır.
http://tr.sopsy.com

140 milli eğitim denetcisi, 184 kurum temsilcisi ile 3.328 sınav binasında mevcut 38.534 sınav salonunda 67.068 salon görevlisi ile gerçekleştirilecek olan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, yurt içi ve yurtdışında, engelli öğrencilere verilecek ek süreyle birlikte Türkiye saatiyle saat 12:30'da sona erecektir.

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların PYBS sonuçları 16 Temmuz 2013 tarihinde ilan edilecektir.
www.topshop.com.tr

8 Haziran 2013 Cumartesi

8 Haziran 2013 SBS Soru ve Cevapları (Seviye Belirleme Sınavı)

8 Haziran 2013 Tarihli SBS Soru Kitapçıkları Yayınlandı.
Arkadaşlar netlerinizi aşağıdan yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz ve sitemiz üzerinden puan hesaplamanızı yapabilirsiniz.
Puan hesaplamak için TIKLAYIN.
(Üzerine tıklayarak indirebilirsiniz.)
8. Sınıf A Kitapçığı
8. Sınıf B Kitapçığı
8. Sınıf Görme Engelliler www.kaspersky.com.tr

2013 SBS Sınav Soruları (Seviye Belirleme Sınavı)

SBS 2013 Seviye Belirleme Sınavı son kez yapılıyor... SBS 2013 soru ve cevapları sınav saati sona erdikten sonra MEB tarafında yayınlanır yayınlanmaz pybs-dpy.blogspot.com'da da yayınlanacak. Sitemizi takip edin.

SBS 2013 sınavı saat 10:00'da başlayacak 12:30'da sona erecek. Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayınlanıyor. 

08 Haziran 2013 Cumartesi günü 1 milyonu aşkın öğrencinin başvurduğu 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 839 'u yurt içi, 10'u yurt dışı olmak üzere toplam 849 sınav merkezi ile 3.907 adet sınav binasında Türkiye saatiyle 10.00'da aynı anda başlatılacaktır.
www.kaspersky.com.tr

Öğrencilere sınavda Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler ve yabancı dil derslerinden olmak üzere toplam 100 soru sorularak 120 dakika süre verilecektir.

Sınavda özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin engel durumlarına uygun hizmeti alabilmeleri için her türlü tedbir alınmıştır. Özel eğitime ihtiyacı olan 2284 öğrenci sınava girecek olup, bu sayı içerisinden 41 öğrencimiz de evde veya hastanede gözetmenler kontrolünde sınava alınacaktır.

8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı,yurt içi ve yurt dışında, engelli öğrencilere verilecek ek süreyle birlikte Türkiye saatiyle saat 12:30'da sona erecektir.

Sınav bitiminden sonra saat 13.00 itibariyle sorular ve cevap anahtarı www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.

Sınav sonuçları 12 Temmuz 2013 tarihinde www.meb.gov.tr ve oges.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecek.
www.topshop.com.tr

MEB'den SBS ve PYBS İçin Gezi Parkı Uyarısı...

Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise 900 bine yakın öğrencinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, SBS, pazar günü de PYBS'nin yapılacağı hatırlatılarak, "Gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 1 milyonu aşkın öğrencinin gireceği 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS), pazar günü ise 900 bine yakın öğrencinin gireceği Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yapılacağı hatırlatıldı.
http://tr.sopsy.com

Öğrencilerin ve ailelerinin bu önemli günleri huzur ve sükunet içinde geçirebilmeleri için gerekli bütün tedbirlerin başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından alındığı belirtilen açıklamada, "Ancak ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu durum açısından bazı hususların kamuoyuna tekrar hatırlatılması ihtiyacı hissedilmiştir. Demokratik hak ve özgürlükler kullanılırken esas olan başkalarının temel hak ve hürriyetlerinin gözetilmesidir. Bu çerçevede gösterilere katılan, destek veren ve bu yolla kamu düzenini aksatan kişi ve grupların sınava girecek öğrencilerin geleceklerini düşünerek gerekli hassasiyeti göstermeleri hem demokratik hukuk devletinin hem de toplumsal dayanışmanın bir gereğidir. Bu vesileyle belirtmek isteriz ki, özellikle sınav günü ve saatinde genel hayatın olumsuz şekilde etkilenmemesi, trafik aksamalarının yaşanmaması, okul çevrelerinde sınavın huzurunu ve öğrencilerin motivasyonlarını bozacak davranışlardan kaçınılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi bir vatandaşlık ödevidir. Ayrıca öğrencilerin girecekleri sınavlara yeterli ölçüde dinlenerek zinde bir şekilde hazırlanabilmeleri için cuma ve cumartesi gecelerinde de aynı duyarlılığın gösterilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. İHA
www.kaspersky.com.tr

7 Haziran 2013 Cuma

SBS Seviye Belirleme Sınavı Yarın Son Kez Yapılacak...

SBS yurt içinde 839, yurt dışında ise 10 merkezde saat 10.00'da başlayacak. Sınava, 1 milyon 127 bin 211 öğrenci girecek.

Kimlik kontrolü ve salona yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların 09.30'da fotoğraflı sınav giriş belgesiyle sınav salonunda olması isteniyor.

Sınava giderken öğrenciler yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesini, nüfus cüzdanını (veya pasaportunu), en az iki adet koyu, siyah ve yumuşak kurşun kalemi, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak bir silgi almayı unutmamalı.
www.kaspersky.com.tr

MEB'TEN SON UYARILAR 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, SBS'ye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınava 1 milyon 127 bin 211 öğrencinin başvurduğunu belirterek, bunların 2 bin 284'ünü engellilerin oluşturduğunu ifade etti.
Engelli adaylar için özel tedbirler uygulanacağını, bu adayların, binaların giriş katlarında sınava alınacağını söyleyen Koç, binalara gelemeyen 41 öğrencinin ise evlerinde ya da hastanelerde SBS'ye girebileceğini bildirdi.

Sınavda, adaylara 100 soru için 120 dakika süre verildiğini, engelli adaylara ise sürenin 30 dakika uzatılacağını kaydeden Koç, sınavın engelliler düşünüldüğünde saat 12.30'da sona ereceğini ve soru kitapçıklarıyla cevapların Bakanlığın internet sitesinde saat 13.00'te yayınlanacağını açıkladı.

SBS'yi 60 bin sınav salonunda, 180 bin görevliyle gerçekleştireceklerini bildiren Koç, emniyet yetkililerinden de sınav güvenliği için destek alındığını belirtti.

YEĞİTEK Genel Müdürü Koç, "Öğrencilerin sınav merkezlerine ve salonlarına gelirken tüm vatandaşlarımızın onların bu heyecanlarına anlayış gösterip, gerek trafikte gerekse sınav salonlarını etrafında onları rahatsız edecek davranışlardan kaçınmaları son derece önem arz ediyor. Çocuklarımız ve ailelerimiz için son derece önemli olan bir sınavdan bahsediyoruz. Hep birlikte onlara yardımcı olmaya çalışmalıyız" diye konuştu.

http://tr.sopsy.com

SBS ve PYBS'de Sınav Kaygısı...

Sınav kaygısı, sınava çalışmak yerine sınavı kaybettiği takdirde başına gelebilecek olumsuzlukları düşünmektir.Sınav kaygısı, dikkatini sorulara vermek yerine, daha çok sınav sonunda yaşanabilecek olumsuzluklara yoğunlaşmaktır. Başka bir ifadeyle sınav kaygısı, kendinden beklenen başarıları gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği korkusudur.

Sınav kaygısının temelinde çocuğun ders çalışırken ya da sınavda zihnini yapması gerekenler (ders çalışma, soru çözme) yerine, anne babasının beklenti adına söylediklerini düşünmesi ve o andaki sorumluluklarını yerine getirememe korkusu vardır.Sınav kaygısı, kişinin kendine güvene bağlı olarak sınava yeterince motive olunamamasından, sınava yeterince çalışılmamasından, derslere ve sınava çalışılırken verimli ders çalışma tekniklerine dikkat edilmemesinden kaynaklanmaktadır.
Normal sınav kaygısı çocuklar için faydalıdır; çünkü kaygı, öğrenciyi öğrenmeye motive eder. Yine normal sınav kaygısı, çocuklara sorumluluk duygusu kazandırarak başarıya ulaşmayı kolaylaştırır.Sınav kaygısını daha çok;  planlı ve programlı bir şekilde ders çalışmayan, sınavlarda nasıl hareket edileceğini bilmeyen, sınavı ölüm kalım savaşı olarak gören çocuklar yaşamaktadır.

Yine sınav kaygısını; sınavı kaybettiği zaman ailesinin kendisini sevmeyeceğini düşünen, sınavlarda bilgisinden çok kişiliğinin ölçüleceğini düşünen, yetenekleri üstünde beklenti içinde olunan çocuklar daha fazla yaşamaktadırlar.

Bununla birlikte; kendisine yapılan harcamaların hesabı sorulan, arkadaşlarıyla kıyaslanan, sınav kazanma konusunda psikolojik baskı yapılan çocuklar, sınav kaygısını daha fazla yaşamaktadır.  Kaygı yaşayan çocuklar, yüzeysel nefes aldığından beyne ve kana yeteri kadar oksijen gitmediğinden vücudun dengesi bozulur. Vücudunun dengesi bozulan çocuk, sağlıklı düşünemeyeceğinden soruları da doğru cevaplayamayacaktır.

Çocukların sınavlarda yaşadıkları en büyük problem, kısa süreli de olsa bildiklerini unutmaya bağlı olarak panik yapmalarıdır. Kısa süreli bellek yitimi geçici olduğundan panik yapma yerine uygun bir nefes alma egzersizi yapılmalıdırlar. Tabi ki bu nefes alma egzersizi sınavlarda olduğu gibi sınavlara hazırlanırken de yapılmalıdır.
www.topshop.com.tr

5 Haziran 2013 Çarşamba

Sınav Uygulama Genelgesi 2013 PYBS-SBS

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Sayı : 39339088/480.01/1198132 31/05/2013
Konu: SBS ve PYBS uygulaması
GENELGE
2013/16
08 Haziran 2013 Cumartesi günü 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile 09 Haziran 2013 Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları (PYBS) yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 10.00′da bağlayacaktır. Sınav öncesi hazırlıklarda ve smav uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.
Bu sebeple;
A- Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından:
1. Sınavlarını hazırlık adamasından sonuçların ilanına kadar geçecek süreçte gerekli planlama ve uygulamalar ilgili mevzuata göre titizlikle gerçekleştirilecektir.
2. Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde her türlü güvenlik önlemleri alınacaktır.
B- II ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından:
1. Smav öncesi, smav uygulaması ve smav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için, emniyet görevlileri ile gerekli iş birliği yapılacaktır.
2. Smav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasının bulunduğu binanın çevresi, girişleri ve kapısmm kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacaktır.
3. Smav evrakının saklama merkezlerinden smav yapılacak okullara sevkıyatı ve geri Dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacaktır.
4. Sınav yapılacak okullara, millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü veya eğitim denetmenlerinden bir kişi “Bina Sınav Sorumlusu” olarak görevlendirilecektir. Bina sınav sorumluları görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için Gerekli tedbirleri alarak, sınavdan sonra hazırlayacakları raporları II Sınav Koordinasyon Kuruluna ileteceklerdir. İl Sınav Koordinasyon Kurulunca incelenen raporlarda mevzuata
uygun olmayan uygulamalar etg_sinav@meb.gov.tr e-Posta adresine gönderilecektir.
5. Sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görevlendirilecek öğretmenlerin asıl görev yaptıkları okulların dışındaki okullarda görevlendirilmelerine özen gösterilecektir.
6. Sınav öncesinde il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bina sınav görevlileri ve okul müdürlüklerinde yapılacak toplantılara gerekli önem verilecek bütün ilgililerin toplantılara katılmaları sağlanacaktır.
7. Sınav başvurusundan sonra naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan ve/veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin durumları, millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek bulundukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında sınava alınacaktır.
www.kaspersky.com.tr C- Öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından:
1. e-Okul sisteminden alman fotoğraflı sınav giriş belgesi onaylanarak öğrencilere teslim edilecektir. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrencilere belgenin yenisi verilecektir.
2. Sınavlarla ilgili olarak velilere ve öğrencilere dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirilmeler yapılacaktır.
Ç- Sınavların yapılacağı okul müdürlükleri tarafından:
1. Öğrencilere ve velilere sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
2. Öğrenciler yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazları bulundurdukları takdirde kesinlikle sınava alınmayacaktır.
3. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30′da fotoğraflı smav giriş belgelerinde belirtilen smav yapılacak salonlara alınacaktır.
4. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin smav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecektir.
5. Smav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir. Engelli öğrencilerin oldukları salonlar hariç, smav bitimine 15 dakika kala salonda en az iki öğrencinin sınıfta kalması sağlanacaktır.
6. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce smav merkezlerine e-Posta yoluyla gönderilecek olan “Sınavda Uyulacak Hususlar” dokümanında yer alan maddelere titizlikle uyulacaktır. Söz konusu hükümlere uyulmadığı takdirde hukuki sorumluluk ilgililere ait olacaktır.
7. Soru kitapçıkları sınav bitiminde: Bakanlığa geri gönderilmeyecektir. Sınav bittikten 1 (bir) saat sonra isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecektir. Alınmayan soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecektir.
D- Engelli öğrenciler ile ilgili dikkat edilecek hususlar:
1. Sınavlarda engelli öğrencilerimizin sorun yapamaması için merkezde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, il/ilçelerde millî eğitim müdürlükleri, rehberlik Araştırma merkezleri müdürlükleri (RAM) ile birlikte her türlü tedbir alınacak, sınav salonlarının girip çıkıp açısından uygunluğuna ve sınav uygulamalarında engelli öğrencilerimizin mağduriyet yapamamasına dikkat edilecektir.
2. Sınavlarda engelli öğrencilere yardımcı olmak için görevlendirilecek kodlayıcı ve okutman öğretmenler öğrencinin engeline, matematik dili okumayı bilen ve yabancı diline uygun alanlardan seçilecektir. Görevlendirilen öğretmenin özellikle belirtilen branpta ve telaffuzunun düzgün olmasına dikkat edilecektir.
3. Öğrencilerin engelleri sebebiyle sürekli kullandıkları araç-gereç, cihaz ve ilaç varsa kendilerinin getirmeleri kaydıyla sınavda kullanmalarına izin verilecektir.
4. Engel durumlarına göre öğrencilere verilecek destek ve hizmetler için http://oges.meb.gov.tr internet adresinde yer alan talimatlara uygun hareket edilecektir.
Sınavlarla ilgili tüm bilgiler ve duyurular http://oges.meb.gov.ir internet sayfasında sürekli olarak yayınlanacaktır. Adayların, velilerin ve okul yöneticilerinin sözü edilen internet sayfasını takip etmeleri ve anlaşılmayan durumlarda “MEB İLETİŞİM MERKEZİ-ALO 147 “hattına başvurmaları gerekmektedir.
Sınav merkezlerinde sınav uygulamaları ile ilgili işlemlerin yerinde izlenmesi, denetlenmesi ve gerektiğinde soruşturulması için Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca millî eğitim denetçisi görevlendirilecektir.
Öğrencilerimizi ve ailelerini yakından ilgilendiren bu sınavlarla ilgili iş ve işlemlerin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.
Nabi AVCI
Millî Eğitim Bakanı

4 Haziran 2013 Salı

Sınava son 5 gün kala 2013 PYBS SBS

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Psikiyatrist Dr. Murat Özaltın, günlük yaşantıda kaygı, stres ve tedirginliğin genellikle olumsuz algılandığını ancak kaygının olumlu yanlarının da olduğunu belirtti.Normal düzeydeki kaygının insanı daha dikkatli ve çalışmaya zorladığına dikkati çeken Özaltın, şöyle devam etti:

"Kaygının fazlası insanı etkiler ve iş yapmamaya sevkeder. Amaç kaygılanmak değil, kaygıyı kontrol edebilmek olmalıdır. Sınav kaygısının en önemli nedenlerinden biri, her şeyin kötü gideceğine ve sonucun bir felaket olacağına ilişkin yaratılan düşünce, inanç ve senaryolardır. Topluma ve çevreye ait faktörler ise anne ve babaların çocuklarını başkalarıyla kıyaslaması, 'Sen bu çalışmayla bu sınavı kazanamazsın', 'Sen adam olamazsın' gibi olumsuz motive cümle kurmalarıdır. Öğretmenlerin, 'Biz senden çok şeyler bekliyoruz' gibi yüklü konuşmaları da bu konuda stres yapan ayrı bir etkendir."
Sınav stresinden nasıl uzak durulabilir?

Özaltın, sınav stresini yenmenin çözüm yollarının, kolay ve herkesin yapabileceği planlı çalışma ile gerçekleşebileceği bilgisini verdi.
Düzenli ders çalışılması, bunun ertelenmemesi ve günün sonunda kişinin kendisine küçük ödüller koyması gerektiğini vurgulayan Özaltın, şunları kaydetti:

http://tr.sopsy.com
"İyi ve dengeli beslenerek, karbonhitratlı besinler ve aşırı kafeinli içeceklerden uzak durulmalı. Uyku düzenimizi oluşturmalıyız. İyi bir gece uykusu, öğrenilen bilgilerin hafızaya daha iyi kayıt olmasını sağlar, ertesi gün yorgun ve sinirli olmamızı engeller. Sık sık deneme sınavlarına girerek, sınav kaygısını kontrol etmeyi öğrenmemizi ve eksik bilgilerimizi görmemizi sağlar. Sınavdan günler önce ve sınav sırasında da olumsuz düşüncelerin yerine olumlu düşünceler geliştirmeliyiz. Çünkü beynimiz tarla gibidir, ne ekersek onu biçeriz. Düzenli nefes egzersizleri yaparak hem günlük yaşamımızda hem sınav sırasında burnumuzdan yavaş yavaş nefes alıp verebiliriz. Bu şekilde beynimize bol oksijen göndererek zihnimizin açılmasını ve kalp atışlarımızın yavaşlamasını sağlarız. Bunları yaptığınız takdirde yine kaygılarınızı kontrol edemiyorsanız psikiyatrik yardım alınabilir. Ailelerin, sınav sabahı çocuklarına, 'Aman kalemini, silgini unutma', 'Aman sınavda sorulara dikkatli bak' gibi kaygıyı arttırıcı tembihler yapmaması önemlidir."

2 Haziran 2013 Pazar

PYBS 12. ve 8. Sınıflar Yaz Tatilinde Burs Alacaklar Mı?

PYBS 12. ve 8. Sınıflar Yaz Tatilinde Burs Alacaklar Mı?

Evet son sınıftaki arkadaşlarımızın en çok merak ettiği konu bu. Neticede arkadaşlarımız harcamalarını bu Bursa göre ayarlıyorlar. Burs yönetmeliğinde yazdığı gibi burs sadece milli eğitim bakanlığındaki eğitim hayatınızda geçerlidir doğal olarak Bu bursun son sınıf öğrencileri için yaz aylarında kesilmesi doğal çünkü verilen burs kendisinden sonraki dönemi kapsamaktadır. 

www.topshop.com.tr
Ancak 8. Sınıftaki öğrencilerimiz liseye kayıt yaptırınca haziran burslarını da eylülde alabilirler çünkü MEB de ki eğitimleri devam ediyor... Durum böyle umutlanmayın ama ne olur ne olmaz siz yinede bir kontrol edin şansınıza belki yatırırlar...

Yaz Tatilinden Bursluluk Parası Yatıyor mu? PYBS...

Yaz Tatilinden Bursluluk Parası Yatıyor mu?

PYBS 2012 yılı eğitim döneminde de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak en önemli umut kapısı PYBS sınavı oluyor. Bir çok gencin üniversite döneminde ihtiyaç duyacağı en büyük sıkıntı olan nakit durumuna devlet tarafından düzenlenen ve başarı puanları doğrultusunda sunulan PYBS bursluluk sınavı için arayışa geçtiğinizi biliyoruz. PYBS parası ne zaman yatacak? gibi sorularında çok geldiği ve ayrıca Yaz tatilinde bursluluk parası yatıyor mu? ikinci sorusu da akılları kurcalamakta…
www.kaspersky.com.tr
Aday arkadaşlarımızın içini rahatlatmak amacıyla soracağınız ve sormakta olduğunuz tüm soruların cevaplarını yanıtlamaya devam ediyoruz. Evet sizi memnun edecek cevap; Yaz datilinde PYBS 2012 bursululuk paraları yatmaya devam ediyor. 

Ayrıca ilk kez sınava girecek olan arkadaşlarımız bu adres üzerinden PYBS Bursluluk sınavı için gerekli taban puanları makalemize ulaşabilirler ve Bursluluk Sınavını Kazanmak için Kaç Puan Gerekli? olduğunu öğrenebilirler. PYBS 2012 sınav soruları makalemize de buradan ulaşabilirler. tüm aday arkadaşlarımıza başarılar dileriz.