30 Ağustos 2013 Cuma

2013 2014 Eğitim Yılı Takvimi ve Okullar Ne Zaman Açılıyor?

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Peki okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelgede 2013-2014 eğitim-öğretim yılına göre yeniden düzenlenen çalışma takvimini duyurdu.

2013-2014 eğitim -öğretim yılı başlangıç tarihi olarak 16 Eylül Pazartesi günü belirlendi.ilkokul birinci sınıf ve Okul öncesi öğrencileri ise 09-13 Eylül tarihlerinde oryantasyon eğitimine alınacak. Yani okullar 16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlıyor.

Birinci yarıyılın bitimi,24 Ocak 2014 Cuma; ikinci yarıyıl ise 10 Şubat’ta başlayacak.

İşte 2013 2014 Eğitim Yılı Takvimi

Okullarda Kıyafetler Serbest Olacak mı ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) acil olarak bu konuda bir yönerge yayınlamalıdır. Okulların açılmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen halen kıyafet yönetmeliğiyle ilgili bir açıklama olmaması hem velileri hem de esnafı düşündürüyor.

27.11.2012 tarih ve 28480 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin “Temel ilkeler” başlıklı 3. maddesi 2. fıkrasında; Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usul ve esaslar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir.” hükümleri bulunmaktadır.

Bakanın yapmış olduğu açıklamalar yönergenin hazırlandığı konusunda ipuçları verse de Ağustos tebliğler dergisinde yayımlanmamış olması bu konuda soru işaretlerini beraberinde getirmektedir.

2013 Yılı Yatılı Bölge Ortaokulu Yerleştirme Sonuçları YİBO Açıklandı!!!


Sonuçlar için tıklayın...

25 Ağustos 2013 Pazar

PYBS Burs Ücretleri Ne Kadar ?

Üçer aylık dönemler halinde verilen bursluluk yardımından yaklaşık 211 bin öğrenci yararlanıyor. Temmuz ayına kadar üç ayda bir olmak üzere 398 TL karşılıksız burs desteği sağlayacağız. Temmuz ayında ise memur maaşlarına yansıtılacak artışla birlikte burs ücreti  artacak. Böylece maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı çocuklarımıza katkı sağlamış olacağız...

18 Ağustos 2013 Pazar

İlkokul 1.Sınıf ve Ortaokul 5.Sınıf Kayıtları Sorgulama Sayfası

Kayıtlar sonucunda ilköğretim çağına giren toplam 1 milyon 863 bin 230 çocuk 1. sınıfa, 1 milyon 237 bin 986 öğrenci de 5. sınıfa yerleştirildi. Aileler, çocuklarının kayıtlarını, www.meb.gov.tr internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi’nden, çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak öğrenebilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu yaş grubundaki çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerimizin okula yazılı istekte bulunmaları, okula kesin kayıtları için yeterli olacaktır. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikamet adresi değişen vatandaşlarımızın çocuklarının kayıtları, müracaatları halinde yeni adreslerine en uyumlu okullara sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Herhangi bir nedenden dolayı hiçbir okula kaydı yapılmamış çocuklarımızın velileri, öncelikle ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak, ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerini bilgilendirecektir.” denildi.

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Karne Zayıfsa Peki Ya Şimdi Ne olacak?

1. Sorunu kabullenelim: Sorunun varlığını kabul edenler, en zor ve çetrefilli sorunları çözer. Kabul etmeyenler, en kolay sorunlar karşısında perişan olur. Çünkü sorumluluk almak ve bedel ödemek istemezler. Zayıf karne de, ailede ve öğrencide sorunların varlığına işarettir. Öğrenci, doğru çalışma yöntemlerini bilmiyor, kendini ifade edemiyor olabilir veya çalışma şuurunda olmadığı için, tembellik edip çalışmıyor olabilir. Aile, yeterince ilgilenmemiş, takip etmemiş olabilir. Önce aile kendi hata ve eksiklerini kabullenirse, öğrenci de kendi hata ve eksiklerini daha kolay kabul eder. 

2. Öğretmeniyle görüşelim: Notları veren öğretmen, zayıf notların sebeplerini de bilir. Karneyi, öğretmene danışarak değerlendirmek, daha gerçekçi, yapıcı ve sonuca götürücü olacaktır. 

3. Kişiliği değil, karneyi kritik edelim: Suçlayıcı, rencide edici yaklaşımlar, ' başarısız, tembel ' gibi etiketleyici sözler kişiliği yıpratır. Kişiliği yıpranan bir öğrenci karne başarısızlığını düşünemez, duygusallığa gark olur ve bütün enerjisini kendini savunmaya harcar. Bu yüzden ' usul asıldan önce gelir ' kaidesi çok önemli. Yani asıl olan karne başarısızlığıdır, fakat ona yaklaşma usulümüz önceliğe sahiptir. Bu yüzden açık veya ima ile suçlayıcı ifadelerden uzak durulmalı, hatta yanlış anlayıp suçluluk hissetmemesi için de dikkatli olunmalı ki, ümidini kaybetmesin ve cesareti kırılmasın. 

4. Karnesi iyi arkadaşlarıyla görüştürelim: Yarıyıl tatilinde ailelerinin de yardımıyla birlikte olabilir, baş başa kalıp sohbet edebilirler. Birbirinin nasıl başarılı olduğu, nasıl ders çalıştığı, nasıl not aldığı, sınavlara nasıl hazırlandığı vb. konularda fikir alışverişinde bulunabilirler. 

5. Değerli olduğunu hissettirelim: En büyük motivasyon kaynağı, bir insana değer vermek ve bunu hissettirmektir. Nice müstesna insanlar hocasının, annesinin veya babasının değer vermesiyle, kendisinin bile hayal edemeyeceği seviyelere ulaşmıştır. 

6. Çevre baskısından koruyalım: Tatil boyunca, akrabalar ve komşular karşılaştığı her öğrenciye karneyi sorar, zayıf karneye sahip çocuklara ' başarısız, adam olmaz ' gözüyle bakarlar. Bunu kendi aralarında da konuşurlar. Eğer aile çocuğuna sahip çıkmazsa, bu olay çevre baskısına dönüşür ve öğrenci içine kapanır. Cesareti büsbütün kırılır, kendisini değersiz hisseder, başarma inancını kaybeder. 

16 Ağustos 2013 Cuma

SBS asil-yedek kayıt durumu

E Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E Okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. E Okul bu anlamda veliler için çok önemli bir sistem. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor. E Okul (E-Okul) giriş ve E-Okul (E Okul) veli bilgiedindirme sistemi 2007 yılından bu yana faaliyette.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor. E Okul (E-Okul) giriş ve E-Okul (E Okul) veli bilgiedindirme sistemi 2007 yılından bu yana faaliyette. E-Okul girişi ile öğrenciler kendi karne notlarını ve devamsızlıklarını çok kısa bir sürede öğrenebiliyorlar. 

İnternet teknolojisinin gelişmesi velilere de büyük kolaylıklar getirdi. E okul sistemi sayesinde öğrencileri kolaylıkla takip edebilen anne ve babalar, öğrenci notlarını öğrenmenin yanı sıra devamsızlık durumlarına da kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Bu sayede öğrenci üzerinde bir kontrol mekanizması geliştirme şansına sahip olan veliler, bilgisayar başından çocuklarının eğitim hayatını takip etme şansına sahip oluyorlar. 

E okul sistemini kullanabilmek için öğrencinin TC kimlik ve okul numarasını bilmek yeterli oluyor. Bu iki bilgiye sahip olan veliler E Okul sisteminden öğrenci bilgilerine ulaşabiliyor. E Okul sistemi içerisinde ise öğrencinin ders notları, devamsızlık durumu ve disiplin suçları gibi bilgiler yer alıyor. Öğrencinin yazılı sınavda aldığı not ders öğretmeni tarafından sisteme giriliyor. Devamsızlık ta ayrı şekilde sisteme işlenerek öğrenci velisinin durumdan haberdar olması sağlanıyor. Daha önceki yıllarda öğretmenlerle yüz yüze görüşmek zorunda kalan veliler artık E Okul sistemi sayesinde kolaylıkla istediği bilgiye ulaşabiliyor. 

PYBS'yi kazandığımı nasıl anlarım?

Bursluluk sınavını kazanmak için kaç puan gereklidir?
2013 PYBS'yi kazandığımı nasıl anlarım?
İşte bu sorunun cevabı haberimizde... İlköğretim 5. 6. 7.  9. .10. ve 11.  sınıflara yönelik 2012 PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ) 9 Haziran 2013 tarihinde yapılacak.  2013 PYBS Bursluluk sınavı sonuçları 16 Temmuz 2013 tarihinde açıklanacak.  Önceki  ismiyle Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ( DPY ) olan PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ) 9 Haziran Pazar günü yapılacak. PYBS – YİBO sonuçları 16 Temmuzda açıklanacak. 2013 PYBS sonuçları hangi tarihte açıklanacak.
2013 PYBS’yi kazanmak için kaç puan almak gerekir.

19905 Kodu 5. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19906 Kodu 6. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19907 Kodu 7. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19908 Kodu 8. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19909 Kodu 9. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19910 Kodu 10. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir.
19911 Kodu 11. Sınıf Bursluluk Sınavını ifade etmektedir


2013 PYBS Kazanmak için kaç puan almak gerekir diye soran öğrenciler, çocuklar PYBS taban puanı koşullar dahilinde değişmektedir. Her yıl öğrencilerin PYBS’deki başarı durumu ve ihtiyaç sahipleri sayısındaki oransal değişimler Bursluluk Sınavı taban puanlarını değişikliğe uğratabilmektedir. Bunu için PYBS taban puanalrı aslında her sene yeniden açıklanır. Biz bursluluğu kazanmak için kaç puan almak gerekir ve 2013 PYBS Bursluluk sınavı taban puanları resmi olarak açıklandığında yukarıdaki listeyi güncelleyeceğiz.

PYBS 2013 Bursluluk sınavı sonuçları açıklandı!!!

09 Haziran 2013 Tarihli Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı

Sınav Sonuç Belgesi