5 Haziran 2013 Çarşamba

Sınav Uygulama Genelgesi 2013 PYBS-SBS

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü
Sayı : 39339088/480.01/1198132 31/05/2013
Konu: SBS ve PYBS uygulaması
GENELGE
2013/16
08 Haziran 2013 Cumartesi günü 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile 09 Haziran 2013 Pazar günü 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin katılacağı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları (PYBS) yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 10.00′da bağlayacaktır. Sınav öncesi hazırlıklarda ve smav uygulama süreçlerinde gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.
Bu sebeple;
A- Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından:
1. Sınavlarını hazırlık adamasından sonuçların ilanına kadar geçecek süreçte gerekli planlama ve uygulamalar ilgili mevzuata göre titizlikle gerçekleştirilecektir.
2. Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde her türlü güvenlik önlemleri alınacaktır.
B- II ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından:
1. Smav öncesi, smav uygulaması ve smav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için, emniyet görevlileri ile gerekli iş birliği yapılacaktır.
2. Smav evrakının saklanacağı saklama odalarının güvenliğinin sağlanmasında emniyet müdürlükleri ile iş birliği yapılarak evrakın bulunduğu süre boyunca saklama odasının bulunduğu binanın çevresi, girişleri ve kapısmm kontrol altında tutulması nöbet uygulaması yapılarak sağlanacaktır.
3. Smav evrakının saklama merkezlerinden smav yapılacak okullara sevkıyatı ve geri Dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanacaktır.
4. Sınav yapılacak okullara, millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü veya eğitim denetmenlerinden bir kişi “Bina Sınav Sorumlusu” olarak görevlendirilecektir. Bina sınav sorumluları görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için Gerekli tedbirleri alarak, sınavdan sonra hazırlayacakları raporları II Sınav Koordinasyon Kuruluna ileteceklerdir. İl Sınav Koordinasyon Kurulunca incelenen raporlarda mevzuata
uygun olmayan uygulamalar etg_sinav@meb.gov.tr e-Posta adresine gönderilecektir.
5. Sınavlarda salon başkanı ve gözetmen olarak görevlendirilecek öğretmenlerin asıl görev yaptıkları okulların dışındaki okullarda görevlendirilmelerine özen gösterilecektir.
6. Sınav öncesinde il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bina sınav görevlileri ve okul müdürlüklerinde yapılacak toplantılara gerekli önem verilecek bütün ilgililerin toplantılara katılmaları sağlanacaktır.
7. Sınav başvurusundan sonra naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan ve/veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan öğrencilerin durumları, millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek bulundukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında sınava alınacaktır.
www.kaspersky.com.tr C- Öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından:
1. e-Okul sisteminden alman fotoğraflı sınav giriş belgesi onaylanarak öğrencilere teslim edilecektir. Sınav giriş belgesini kaybeden öğrencilere belgenin yenisi verilecektir.
2. Sınavlarla ilgili olarak velilere ve öğrencilere dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirilmeler yapılacaktır.
Ç- Sınavların yapılacağı okul müdürlükleri tarafından:
1. Öğrencilere ve velilere sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.
2. Öğrenciler yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazları bulundurdukları takdirde kesinlikle sınava alınmayacaktır.
3. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30′da fotoğraflı smav giriş belgelerinde belirtilen smav yapılacak salonlara alınacaktır.
4. Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin smav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecektir.
5. Smav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir. Engelli öğrencilerin oldukları salonlar hariç, smav bitimine 15 dakika kala salonda en az iki öğrencinin sınıfta kalması sağlanacaktır.
6. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce smav merkezlerine e-Posta yoluyla gönderilecek olan “Sınavda Uyulacak Hususlar” dokümanında yer alan maddelere titizlikle uyulacaktır. Söz konusu hükümlere uyulmadığı takdirde hukuki sorumluluk ilgililere ait olacaktır.
7. Soru kitapçıkları sınav bitiminde: Bakanlığa geri gönderilmeyecektir. Sınav bittikten 1 (bir) saat sonra isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecektir. Alınmayan soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecektir.
D- Engelli öğrenciler ile ilgili dikkat edilecek hususlar:
1. Sınavlarda engelli öğrencilerimizin sorun yapamaması için merkezde Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, il/ilçelerde millî eğitim müdürlükleri, rehberlik Araştırma merkezleri müdürlükleri (RAM) ile birlikte her türlü tedbir alınacak, sınav salonlarının girip çıkıp açısından uygunluğuna ve sınav uygulamalarında engelli öğrencilerimizin mağduriyet yapamamasına dikkat edilecektir.
2. Sınavlarda engelli öğrencilere yardımcı olmak için görevlendirilecek kodlayıcı ve okutman öğretmenler öğrencinin engeline, matematik dili okumayı bilen ve yabancı diline uygun alanlardan seçilecektir. Görevlendirilen öğretmenin özellikle belirtilen branpta ve telaffuzunun düzgün olmasına dikkat edilecektir.
3. Öğrencilerin engelleri sebebiyle sürekli kullandıkları araç-gereç, cihaz ve ilaç varsa kendilerinin getirmeleri kaydıyla sınavda kullanmalarına izin verilecektir.
4. Engel durumlarına göre öğrencilere verilecek destek ve hizmetler için http://oges.meb.gov.tr internet adresinde yer alan talimatlara uygun hareket edilecektir.
Sınavlarla ilgili tüm bilgiler ve duyurular http://oges.meb.gov.ir internet sayfasında sürekli olarak yayınlanacaktır. Adayların, velilerin ve okul yöneticilerinin sözü edilen internet sayfasını takip etmeleri ve anlaşılmayan durumlarda “MEB İLETİŞİM MERKEZİ-ALO 147 “hattına başvurmaları gerekmektedir.
Sınav merkezlerinde sınav uygulamaları ile ilgili işlemlerin yerinde izlenmesi, denetlenmesi ve gerektiğinde soruşturulması için Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca millî eğitim denetçisi görevlendirilecektir.
Öğrencilerimizi ve ailelerini yakından ilgilendiren bu sınavlarla ilgili iş ve işlemlerin herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.
Nabi AVCI
Millî Eğitim Bakanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arkadaşlar yorumlarınız yönetici tarafından denetlendikten sonra paylaşılacaktır.
İlginize teşekkür ederiz. Yayınlanan yorumlar sayfanın en alt kısmında görüntülenmektedir.